Hoe werkt Ventu

Het belang van goede huisvesting is groot voor ondernemers. Het zoeken van een nieuw pand is lastig: er is sprake van ondoorzichtig aanbod en de huidige platforms zijn beperkt. Ventu biedt daarom met bijna 32.000 aanbiedingen (augustus 2018) het meest complete aanbod commercieel vastgoed in Nederland, zodat je maximaal inzicht krijgt in aanbod dat wordt verhuurd of verkocht.  

Je krijgt niet alleen uitgebreide informatie over elke listing én de aanbieder, maar krijgt dankzij big data ook gevoel voor vergelijkbaar aanbod, in wat voor omgeving het pand zich bevindt en hoe de markt zich ontwikkelt.

Een belangrijk onderdeel van Ventu zijn big data toepassingen: kwantiteit en kwaliteit van informatie leiden tot betere vindbaarheid. Google is het startpunt voor iedereen die iets zoekt op het internet, ook als het gaat om aanbod commercieel vastgoed (90% van de zoekopdrachten gebruikt Google). Google algoritmes scoren op kwalitatieve content. Daarom is de link met de research en journalistieke activiteiten van onderzoeksbedrijf PropertyNL zo belangrijk.

Door de combinatie van research gericht op compleetheid, maar ook kwaliteit (research en statistiek) scoort Ventu hoger dan gesloten portals zoals Funda en kan de deal sneller tot stand komen. De zoekresultaten van het eigen portal Ventu.NL worden gecombineerd met de gespecialiseerde portals en de portals van aangesloten makelaars. De indexatie is gezamenlijk voor Google, Bing etc. Dat betekent: beter vinden en gevonden worden.

Feedback

Wij nodigen je van harte uit ons te vertellen wat je van Ventu.nl vindt en wat we beter kunnen doen. Klik rechtsboven op één van de social media symbolen en stel je vraag of mail naar welkom@ventu.nl

Heb je meer vragen? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.